Nowiny.pl
Nowiny.pl Regionalny Portal Informacyjny. Codzienny serwis newsowy z terenu Subregionu Zachodniego woj. śląskiego (powiat raciborski, wodzisławski, rybnicki, jastrzębski i żorski).
JastrzebieOnline.pl
JastrzebieOnline.pl JastrzebieOnline.pl to najczęściej odwiedzany portal z Jastrzębie-Zdroju. Codziennie tysiące mieszkańców miasta dowiaduje się od nas o wydarzeniach dziejących się w Jastrzębiu.
eZory.pl
eZory.pl eZory.pl to nowy portal o Żorach stworzony z myślą o dostarczaniu najświeższych i aktualnych informacji lokalnych dla mieszkańców Żor, dotyczących wydarzeń kulturalnych, społecznych, sportowych oraz ważnych informacji miejskich.
AgroNowiny.pl
AgroNowiny.pl Regionalny portal dla rolników. Najnowsze Wiadomości dla rolników, ceny i fachowe porady. Produkcja rolna, hodowla, uprawy, aktualne cenniki rolnicze, technika rolnicza, prawo i agrobiznes.
HistoriON.pl
HistoriON.pl HistoriON to portal dla pasjonatów lokalnej historii. Odkryj fascynującą historię naszego regionu - ciekawe artykuły, wydarzenia, ikony PRL-u, kartka z kalendarza, bohaterowie lokalni, ludzie tej ziemi i biografie na nowym portalu HistoriON.pl
Praca.nowiny.pl
Praca.nowiny.pl Regionalny serwis z ogłoszeniami o pracę oraz informacjami w rynku pracy. Łączymy pracowników i pracodawców w całym regionie.
RowerON
RowerON Projekt „RowerON – wsiadaj na koło, będzie wesoło” to promocja regionu, jego walorów przyrodniczo-kulturowych, infrastruktury rowerowej oraz zachęcenie mieszkańców do aktywnego i zdrowego spędzania czasu.
InspiratON
InspiratON Projekt edukacyjno-medialny „InspiratON – Czas na Zawodowców”, który pomaga uczniom wybrać dobrą szkołę, ciekawy zawód, a potem znaleźć pracę lub założyć własną firmę.
Kupuję - smakuję
Kupuję - smakuję Projekt „Kupuję - smakuję. Wybieram polskie produkty” promujący lokalnych i regionalnych producentów żywności oraz zakupy polskich produktów.
Sport.nowiny.pl
Sport.nowiny.pl Serwis sportowy z regionu. Piłka nożna, siatkówka, koszykówka, biegi. Wyniki, tabele, zapowiedzi.
Sklep.nowiny.pl
Sklep.nowiny.pl Sklep.Nowiny.pl powstał w odpowiedzi na coraz szersze potrzeby naszych czytelników i mieszkańców regionu. Zapraszamy na zakupy wyjątkowych limitowanych produktów!
Instytut Rozwoju Inspiraton
Instytut Rozwoju Inspiraton Instytut powołaliśmy do życia w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na przystępne kursy online rozwijające kompetencje zawodowe. Naszą misją jest tworzenie kursów wspierających rozwój kariery naszych kursantów.

Ankieta powiązana z Zamykają puby przez tanie piwo z dyskontu

W pubie - 11.49% (17 głosów)
W centrum handlowym - 22.97% (34 głosy)
W dyskoncie typu Biedronka, Lidll - 65.54% (97 głosów)
Łącznie 148 głosów.

Komentarze

26 komentarzy

Śledź tę dyskusję
Zapoznaj się z regulaminem
zaloguj się lub załóż konto, żeby zarezerwować nicka [po co?].
~wojci (78.31. * .83) 15.01.2013 08:40

W Polsce też przeklinają ale inny proceder - "Bary/Puby" 4/8zł.

W dużych miastach w Polsce też zamykają, ponieważ nie wytrzymują konkurencji 24h lokali, oferujących piwko 0,4/wódeczka 40ml za 4zł lub przekąskę za 8 zeta. Lokale będące na rynku od lat muszą się ratować. Ich Klienci najpierw idą się dosłownie napi...ć do taniego lokalu, a później zataczając się wchodzą do swojego znanego i lubianego od lat lokalu, w którym zapłacą wstęp, wypiją piwo i na tym interes się kończy. Przykład z Wrocławia, gdzie właściciele dużych i znanych lokali sami otwierają - bardzo niechętnie - lokal typu 4/8zł i "wegetują". Przykład: jedno podwórko (Wrocław), jeden właściciel 3 lokale: MAŃANA, ilGUSTO oraz Nagi Kamerdyner - ten ostatni zrobiony na styl 4/8zł.

~sraczkol (88.208. * .148) 14.01.2013 23:17

to piwo z dyskontu czyści bez przerywania snu

Paula D. 14.01.2013 23:15

A ja lubię od czasu do czasu strzelić sobie piwko, szczególnie z serii raciborskich, Twierdzowe albo miodowe :-) Ciekawe jakie piwo mają Anglicy, .....a swoją drogą , Anglia zawsze kojarzyła się z pubami a teraz zamykają.....oj świat schodzi na psy......... :-)

~piwowar (93.105. * .153) 14.01.2013 20:18

a dlaczego myślisz że nie warzę ?

~słodownik (89.72. * .96) 14.01.2013 16:39

~piwowar, tylko że ja pisałem o reżimie temperaturowym FERMENTACJI i LEŻAKOWANIA, a nie o temp. warzenia, bo to ostatnie odbywa się w okilicy 100 st. C. Zacierane: 50-74 st. C i są to stosunkowo krótkie okresy. Co innego z fermentacją: górną lub dolną - tutaj mamy od tygodnia do trzech, kiedy trzeba utrzymac to w temp. 16-20st.(piwa typu ale) lub 8-11 st. C (lagery), a różnica kilku stopni to diametralna różnica w smaku. Dlaczego teraz nie warzysz? Wszak sezon piwowarski w pełni! (zima)

~nie piwiosz (188.0. * .21) 14.01.2013 15:16

A jo piwa nie pia i mom sie dobrze ,komu smakuje to na zdrowie !!! Kiedyś tam lata temu to wypiłem od czasu do czasu Dębowe Mocne ,a teraz wolę zjeść sobie loda .

~piwowar (93.105. * .153) 14.01.2013 15:10

utrzymać temperaturę warzenia jest stosunkowo łatwo. Znalazłem patent w necie. Wiadro większe od tego w którym warzymy piwko woda i grzałka akwariowa. Mi piwko smakuje, a faktycznie smaku się trzeba nauczyć.

Jan Niezbędny:-( 14.01.2013 15:01

za drogo je

~tak jest (91.207. * .156) 14.01.2013 08:18
oceniono 1 raz
-1
Zgłoś

W pabach mniej ludzi, ponieważ jest zakaz palenia.Palić można tylko na dworze.
Anglik, który w pabie pił dobre piwo, w markecie też kupi dobre piwo, nie te
najtańsze.

~taka prowda (88.208. * .148) 14.01.2013 00:33
oceniono 3 razy
-1
Zgłoś

tanie mięso psy źrą

~słodownik (89.72. * .96) 14.01.2013 00:13
oceniono 1 raz
1
Zgłoś

~piwowar- piwa domowej produkcji mogą być bardzo dobre, ale wymagają kunsztu, dobrych surowców, sterylnej produkcji i reżimu temperaturowego. W domu to dość trudne do osiągnięcia (zwłaszcza to ostatnie). Nie zachwalaj, bo piwa domowe często są niesmaczne, a znajomych do ich smaku trzeba przyzwyczaić, bo mają zakorzenione wyjałowione smaki szeroko reklamowanych i podawanych lagerów. Kiedy Ty zaczynałeś, ja skończyłem z tą robotą. Doświadczenie jednak pozostało. Mam na koncie jakieś 150 warek zacieranych i kilka laurów w konkursach piwowarskich, w tym grand prix w konkursie żywieckiego browaru. ;) PS. Nie "z zacieru" tylko "zacierane". :-D

~do prowda (88.208. * .148) 14.01.2013 00:01

taki piwosz jakie piwo - gówno warte .Niektórzy denaturat pija i mówią, że super

~prowda (89.200. * .94) 13.01.2013 19:18

Jaki siuśki, piłeś Kenigera? Chłopie, jo żech se som zdziwił, że te piwo taki dobre za taki piniadze, w życiu byś nie padoł, że te piwo kosztuje 1,45

~Kamal (83.5. * .83) 13.01.2013 19:05
oceniono 5 razy
5
Zgłoś

W polsce w restauracji piwo kosztuje 6-10 zeta.W sklepie dobre piwo 2 do 2,50 zeta.Siuśki dla niewybrednych nawet za 1,50 zeta.Więc co się dziwić-wszedzie będą plajtować.W polsce też.

~Pszowski hanys (89.200. * .94) 13.01.2013 18:50
oceniono 1 raz
1
Zgłoś

Jo pija piwo w lesie, szynków nie lubia, bo tam cygaretami śmierdzi i pełno ożralców je, a tak kupia se trzi kenigery w biedronce( dobre, bo ślonski piwo z głupczyc) i ida se do lasa, albo nad jezioro wypić, a w zimie piwa nie pija, yno swój bibmer z cukru z biedronki.

~piwowar (93.105. * .153) 13.01.2013 18:40


Robię gotowce z zacieru są lepsze. Ile uwarzyłem nie pamiętam, może z 12 przez 3 lata. Nie piję dużo piwka.

~słodownik (89.72. * .96) 13.01.2013 18:02

Zacieranie czy gotowce? Ile uwarzyłes warek?

~piwowar (93.105. * .153) 13.01.2013 17:52

Na bieżąco robię już od 3 lat. Jak się kończy to robię sobie nowe. W sieci jest pełno przepisów. Pierwsza wychodzi drogo bo trzeba kupić zestaw do warzenia, ale później już jest taniej. No i smaczne piwko.

~słodownik (89.72. * .96) 13.01.2013 17:35

a ile uwarzyłes kolego warek, że tak zapytam.

~piwowar (93.105. * .153) 13.01.2013 17:07

Ja sobie sam robię piwko. Smak i jakość nie do porównania z tym kupnym i wychodzi taniej. Jedna warka to około 43 butelki piwka.