Noworodki
Dzień dobry! Śpiewać może jeszcze nie umiem, ale krzyczeć potrafię całkiem nieźle. Debiutowałem 29 grudnia o godz. 21.30. Moi rodzice, Beata Kutela i Mariusz Kogut byli ze mnie bardzo dumni. Kiedy się urodziłem, ważyłem 2800 g i mierzyłem aż 54 cm! Kiedy zobaczyła mnie moja babcia Genowefa, od razu oszalała ze szczęścia.
Cześć to ja - Anna Paskuda. Moi rodzice Gabriela i Marian czekali na mnie z niecierpliwością. Postanowiłam zrobić im prezent i przyszłam na świat 28 grudnia. Zegar wskazywał godzinę 16.35, a waga, na której mnie położono - 3100 g. Panie pielęgniarki również mnie zmierzyły. Wynik pomiaru wskazywał 52 cm. Teraz mieszkam z rodzicami i z pięcioletnim bratem Mateuszem w Markowicach i rosnę jak na drożdżach.
Nazywam się Julia. Dokładnie o siódmej rano postawiłam na nogi wszystkich, którzy 27 grudnia znajdowali się na oddziale raciborskiej porodówki. Przecież narodziny pierwszego dziecka Anny i Tomasza Szeremeta nie mogą przejść bez echa. Mama i tata postanowili zabrać mnie do domu w Raciborzu najszybciej jak było to możliwe. Zdążono mnie zaledwie zważyć (3150 g) i zmierzyć (52 cm) i od razu z rodziną pognałam, by poznać moje rodzinne strony.
Cześć. Jestem pierwszym dzieckiem Elżbiety i Józefa Wolnik. Mój krzyk rozległ się na porodówce w raciborskim szpitalu w sobotni poranek 30 grudnia o godz. 5.20. Zanim zdążyłam rozejrzeć się dookoła i poznać dobrze mamę - panie pielęgniarki zważyły mnie i zmierzyły. Ważyłam wówczas 3150 g i mierzyłam 53 cm. Teraz mieszkam z rodzicami w naszym domu w Raciborzu i nareszcie mam okazję, by poznać moją rodzinę i wszystko to, co mnie otacza.
Cześć, to ja - Oliwia Matylda. Od 29 grudnia jestem najmłodszą mieszkanką Adamowic. Dokładniej od godziny 6.55 rano. Moja mama Ewelina Mentel - Grubasz przed chwilą powiedziała mi, że w momencie urodzenia ważyłam 3050 g i mierzyłam 56 cm. Moja mama i tata Adam są ze mnie naprawdę dumni i kochają mnie tak jak ja ich pokochałam swym maleńkim serduszkiem.
Ujrzałem świat dokładnie o godz. 16.00. Na kalendarzu była wówczas data 27 grudnia. Tego dnia moi rodzice - Anna Wyszkoni - Piguła i tata Adam Piguła nigdy nie zapomną. Bowiem wtedy urodziło się ich pierwsze dziecko ważące 3300 g i mierzące 55 cm. Teraz kochani rodzice pokazują mi rodzinny Tworków i uczą wszystkiego, co powinienem wiedzieć i umieć.
To ja - Jakub Musioł! Wreszcie moi rodzice -Wioletta i Adrian doczekali się syna, a Karolinka - młodszego braciszka. Stało się to 28 grudnia pięć minut po godz. piątej po południu. Ważyłem wówczas 3650 g i mierzyłem 57 cm. Teraz, w naszym domu w Raciborzu, cała rodzina chętnie pokazuje mi wszystko to, co mnie otacza.
Nazywam się Simona! Przyszłam na świat o godz. 9.35. Było to 28 grudnia. Moi rodzice Agnieszka i Józef Teodorowicz czekali na mnie z niecierpliwością. Jestem ich pierwszym dzieckiem. W momencie narodzin ważyłam równo trzy kilogramy i mierzyłam 52 cm.