Ręczna najlepsza w powiecie
Rudnik wygrał finał powiatowy w mini piłce ręcznej w kategorii dziewczyn i chłopców
23 marca w Rudniku odbyły się zawody powiatowe w mini piłce ręcznej dziewcząt i chłopców. W kategorii dziewcząt zwyciężyła drużyna z Rudnika, która pokonała rywalki z Pawłowa 6:2.Wśród chłopców w turnieju granym systemem każdy z każdym najlepszy okazał się zespół z Rudnika, wygrywając z Pogrzebieniem 11:2 i Pietrowicami Wielkimi 9:5. W całym turnieju zespół gospodarzy zdobył 34 bramki, a najwięcej bramek zdobył Mateusz Twaróg.
Bożena Walaszek opiekun drużyny z Rudnika – jestem bardzo zadowolona ze zwycięstwa swoich chłopców, którzy rozegrali wspaniałe zawody. Najlepszym zawodnikiem był Mateusz Hutny, który w każdym momencie gry znalazł sposób na dobre i skuteczne rozegranie akcji. Cała drużyna zasługuje na wielkie gratulacje, wszyscy zawodnicy włożyli całe serce do gry. Chłopcy pokazali sportowy charakter. Sama kiedyś w szkole podstawowej grałam dobrze w piłkę ręczną i wspólnie z drużyną z Szonowic osiągaliśmy duże sukcesy. Wiem ile walki trzeba włożyć na boisku, bo ręczna jest grą bardzo szybką, a na boisku walczy się o każdą piłkę. To bardzo ciekawa dyscyplina, której dzieci szybko się uczą.
oprac. WiZ