HALO REDAKCJA
Sercowcy na Gamowskiej
Chciałem zainteresować opinię publiczną problemem chorych na serce raciborzan. W szpitalu rejonowym już nas nie przyjmują, nawet nie rejestrują, telefon jest głuchy. Jak ma się zarejestrować chory na wizytę w nadchodzącym roku? Tylko osobiście, ale już nie w szpitalu, tylko osobiście. Bo prywatna poradnia nie musi wykazywać kolejek jak szpital i przyjmuje tylko na bieżąco. Tak jest np. w Centrum Zdrowia na Ocickiej, gdzie jeszcze nocą najlepiej podejść, jeśli chce się dostać do specjalisty. Kto chciał być tam leczony przez neurologa czy laryngologa wie o czym mówię. I teraz chorzy na serce idą w mróz o 4 rano żeby zająć kolejkę. Czy to nie jest aby dla nich niebezpieczne? Czy ktoś nam jeszcze pomoże?
Mieszkaniec z problemem sercowym
---
Powietrzny pług
Pracuję w Raciborzu ale podczas pracy dużo jeżdżę samochodem. Ostatnio często widzę na drogach piaskarki i pługi. To dobrze, ale bywa tak, że jedzie wielki samochód po ośnieżonej drodze ale pług ma podniesiony w powietrzu. Nie wiem czy to chodzi o to, że mają umowy na konkretne drogi, ale skoro przejeżdża po białej drodze to co takiemu kierowcy szkodzi spuścić pług i ułatwić życie innym kierowcom? Trudno mi to zrozumieć.
Przedstawiciel handlowy