Awans bez straty seta
UKS Krzanowice bez porażki i straty seta awansowały do ćwierćfinału Mistrzostw Polski Juniorek, które będą rozegrane w Białymstoku.
Od 4 do 6 lutego w Sandomierzu odbywały się zawody 1/8 Finału Mistrzostw Polski Juniorek w siatkówce.
Wicemistrzynie Śląska już po wygraniu dwóch pierwszych spotkań 3:0 zapewniły sobie awans do ćwierćfinału Mistrzostw Polski Juniorek. W swoim ostatnim meczu UKS gładko pokonał gospodarza zawodów MUKS Piątka Sandomierz 3:0. Po ostatnim zwycięstwie siatkarki z UKS-u awansowały do następnych gier z pierwszego miejsca w grupie. Juniorki z Krzanowic mecze ćwierćfinałowe rozegrają 18 lutego w Białymstoku, a za przeciwniczki będą miały drużyny z Poznania, Tomaszowa Lubelskiego i gospodynie siatkarki z Białegostoku.
Nie krył zadowolenia Tomasz Kuziak, trener GS UKS Krzanowice: – Na mistrzostwach dziewczyny zagrały bardzo dobrze. Najważniejszy był wyrównany pierwszy mecz, który rozstrzygnęliśmy na swoją korzyść. W drugim i trzecim spotkaniu mieliśmy taką przewagę, że mogłem dać pograć wszystkim zawodniczkom. Co cieszy jeszcze bardziej, to gra zawodniczek rezerwowych, które prowadziły grę jak siatkarki z pierwszej szóstki. Teraz wiem, że mogę liczyć na rezerwowe, które mogą w każdej chwili zastąpić zawodniczkę z pierwszego składu. W całym turnieju graliśmy równo, dobrze zagrywką i na przyjęciu.
UKS Krzanowice: Magdalena Sławik, Barbara Otlik, Magdalena Bahryj, Aleksandra Baron, Karolina Daniszewska, Weronika Sławik, Magdalena Kuziak – libero oraz Magdalena Śmieja, Karolina Wittek, Monika Nowak, Sylwia Balcer. Małgorzata Łyczko – libero.
Wyniki spotkań GS UKS Krzanowice
- GS UKS Krzanowice – Dargfil Tomaszów Mazowiecki 3:0 (25:23, 30:28, 25:17)
- GS UKS Krzanowice – MUKS Pogoń Proszowice 3:0 (25:11, 25:17, 25:22)
- GS UKS Krzanowice – MUKS Piątka Sandomierz 3:0 (25:9, 27:25, 25:9)
WiZ