Wójt senior wdzięczny za pamięć
Wilhelm Wolnik obchodził 17 listopada swoje 80. urodziny. Na ostatniej sesji dziękował wszystkim, którzy przyszli świętować razem z nim, a było to szerokie grono.
Były wójt był związany z urzędem gminy przez 27 lat. – Przepracowałem w gminie pół życia. Dobrze mi się pracowało, dobrze tu żyje. Dlatego chyba doczekałem tej waszej wdzięczności – mówił do zebranych na sali obrad w Krzyżanowicach. Mimo, że W. Wolnik jest już 13 lat na emeryturze to urodziny byłego wójta świętowała cała gmina. Na mszy w Zabełkowie był chór i wielu gości oficjalnych, także spoza ziemi krzyżanowickiej, z którymi przed 26 laty Wolnik zasiadał w Sejmie RP pierwszej kadencji.
Wójt senior jest zawsze obecny na sesjach w urzędzie. – Z przyjemnością służę radą i opinią – zapewnia doświadczony samorządowiec. Przewodniczący rady gminy Brunon Chrzibek podkreślił na sesji, że gremium to bardzo sobie ceni fachową wiedzę Wolnika.
– Podziękowań za piękną uroczystość jaką przygotowano dla mnie z okazji 80. urodzin będzie zawsze za mało. Chciałbym swoją dalszą służbą za tę wdzięczność naszej społeczności podziękować – podkreślił na sesji W. Wolnik.
(maw)