Insomnia – wyszukane trunki na święta i na wiosnę
W Święta Wielkiej Nocy chętnie sięgamy po wyszukane trunki, które uprzyjemniają chwile spędzone w gronie rodziny i przyjaciół. Również wiosna jest czasem, gdy coraz częściej spędzamy czas na spotkaniach wśród znajomych. Podczas takich imprez warto zaskoczyć naszych gości wyszukanymi trunkami, które ucieszą każde podniebienie i wprowadzą świetny nastrój wśród zaproszonej ekipy.
Jacek Półtorak, szef najlepszego w Raciborzu sklepu z napojami wyskokowymi przyznaje, że okres przedświąteczny to czas wzmożonych zakupów napojów wyskokowych. Raciborzanie chętnie korzystają z możliwości umilenia sobie czasu spędzanego w gronie rodzinnym. – Nie chodzi o to, by się upijać, ale by czerpać przyjemność ze smakowania wysokiej jakości trunków, które można nabyć w naszym sklepie – dodaje Pan Jacek.
W sklepie Insomnia w Raciborzu każdy miłośnik wyszukanych napojów i wysublimowanych smaków spotka bogactwo różnorodności. Sklep wyróżnia jakość oferowanych produktów oraz szeroka oferta. Przy większych zamówieniach istnieje możliwość negocjacji cen. Można też składać indywidualne zamówienia. W sklepie zamówimy również szereg nietypowych zestawów o charakterze upominkowym polecanych na szczególnie i specjalne okazje.
Klienci sklepu Insomnia mówią, że to więcej niż sklep z napojami wyskokowymi. Sklep działa od ponad pięciu lat i zdołał już wyrobić sobie renomę wśród tych raciborskich konsumentów, którzy coraz niechętniej spoglądają na produkty wytwarzane przez wielkie koncerny i wolą zamiast nich różnorodne produkty o unikatowych smakach. Insomnia jest dla nich miejscem, dzięki któremu zyskali dostęp do szerokiej gamy napojów o wysokiej jakości i bogatym smaku.
Warto dodać, że oprócz działalności komercyjnej sklep udziela się na innych polach wspierając raciborską koszykówkę i sport.
Zapraszamy już dziś!
Insomnia radzi: serwowanie wina
Wino należy podawać w butelkach, a w karafkach wyłącznie to, które jest domowej roboty. Nie zapomnijmy o dobrym, eleganckim korkociągu, który szybko i bezproblemowo usunie cały korek. Nalewając wino nie przysłaniajmy etykiety ręką. Nalewajmy powoli, aby wino się nie utleniło i nie straciło swojego aromatu.
Kieliszek z winem białym może być zapełniony maksymalnie 2/3 kieliszka, a najlepiej do połowy. Czerwone nalewamy 3/4 kieliszka. Wina musujące nalewamy najpierw odrobinę na dno, a potem do 3/4 wysokości kieliszka. Gospodarz powinien najpierw nalać niewielką ilość wina do swojego kieliszka, sprawdzić jego smak i dopiero wtedy podać gościom. Potem nalewa wszystkim gościom, na końcu dolewa do swojego kieliszka. Wino nalewa się z prawej strony, natomiast podaje dania – z lewej. Białe wina podaje się po wyjęciu z wiaderka i przytrzymuje złożoną serwetką, na czerwonym wiążemy z serwetki „krawatkę”. Pamiętajmy, aby wino białe podawać schłodzone, czerwone natomiast powinni być w temperaturze pokojowej.