MAŁE JEST PIĘKNE: Sołtys Krowiarek Andrzej Olbrich
Jestem z dziada pradziada krawarzikiem. To moja pierwsza kadencja, ale wcześniej Zdzisław Kozub namówił mnie, żebym działał w radzie sołeckiej i mi się spodobało.
Mam też doświadczenie w pracy w samorządzie. Przez trzy kadencje byłem radnym.Nasza Rada Sołecka nie jest liczna, bo zaledwie cztery osoby, ale mogę na nie liczyć. To strażacy z OSP Adam Zgaślik i Daniel Kroch oraz dwie panie: Justyna Kapinos i Teresa Dudek. Jest jeszcze dobro w postaci Szymona Bolika, który wrócił do Krowiarek.
W tym roku z Funduszu Sołeckiego przeprowadziliśmy remont instalacji elektrycznej, a w przyszłym roku chcemy doposażyć salę i świetlicę OSP oraz planujemy publikację książki o historii Krowiarek, którą pisze pochodzący z naszej miejscowości dr Łukasz Kąś.
Mamy najpiękniejsze Zielone Centrum w powiecie. Można tu odpoczywać, wędkować, dzieci mają plac zabaw, chcielibyśmy jeszcze żeby ruszyła przy centrum mała gastronomia. Mamy prężnie działające koło wędkarskie „Karaś” i marzy mi się by w Krowiarkach powstało koło gospodyń wiejskich. Chciałbym żeby młodzi ludzie tu zostawali i się osiedlali, bo dzięki nim wieś będzie żyła.