Dziękuję czytelnikom!
Przekazanie 1 procenta podatku pozwoli jej się leczyć przez kolejne siedem miesięcy.
Barbara Stęchły, chora na stwardnienie rozsiane 36–latka bardzo dziękuje czytelnikom „Nowin Wodzisławskich” i wszystkim osobom, które zdecydowały się przekazać jeden procent podatku na jej leczenie. Z wpłat zebrało się łącznie 42 tys. zł. Biorąc pod uwagę fakt, że miesięczna terapia kosztuje około 5,7 – 6,3 tys. zł, wodzisławianka ma środki na pół roku do siedmiu miesięcy. – Mam sygnały od moich znajomych i bliskich, że przeczytali moje ogłoszenie w „Nowinach Wodzisławskich” i zdecydowali się przekazać jeden procent. Dlatego jestem ogromnie wdzięczna im i redakcji – mówi Barbara Stęchły.
Na łamach tygodnika przytoczyliśmy historię Barbary Stęchły. Przypomnijmy tylko, że ma dzieci, rodzinę. Pracuje jako asystentka adwokata w kancelarii w Wodzisławiu. Terapia pomaga kobiecie prowadzić czynne życie. Jak mówi, leczenie powinno trwać co najmniej dwa lata. – Dlatego zwracam się ponownie z prośbą o dalsze wsparcie finansowe i przekazanie 1 procenta na podane niżej konto Fundacji, abym mogła kontynuować leczenie i wydłużyć je do dwóch lat – mówi Barbara Stęchły.
(tora)
Środki finansowe można wpłacać na konto:
Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”
status pożytku publicznego KRS: 0000037904
ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa - PKO SA Oddział 1 w Warszawie
41 1240 1037 1111 0010 1321 9362, koniecznie z dopiskiem:
„darowizna na rzecz Barbary Stęchły”
„darowizna na rzecz Barbary Stęchły”