Wciąż bez gola i punktu u siebie
PIŁKA NOŻNA – IV liga
W poprzedniej kolejce Odra Centrum wygrała pierwszy mecz w tym sezonie, ale na wyjeździe. Na własnym terenie wodzisławianie nie strzelili do tej pory nawet bramki. Fatalnej passy nie udało się przerwać również w spotkaniu z MRKS-em, który w przeciwieństwie do gospodarzy nie miał problemów z umieszczeniem piłki w siatce i zaaplikował mi aż 4 gole.
Początek meczu nie zapowiadał tak druzgocącej porażki wodzisławian. Gra była spokojna i wyrównana. Pierwsza bramka padła już jednak w 18. minucie z rzutu karnego za sprawą Łukasza Szędzielarza. W drugiej połowie meczu posypały się kolejne celne strzały. W 67. minucie Mateusz Wajdzik mocnym strzałem z około siedemnastu metrów pokonał bramkarza Odry Centrum. Kilkanaście minut później mocnym strzałem z dziesiątego metra trafił do siatki gospodarzy Piotr Noga. Natomiast w 90. minucie spotkania Błażej Adamiec, uderzając precyzyjnie z okolic linii pola karnego, ustalił wynik sobotniego meczu.
Bilans Odry Centrum w trzech domowych spotkaniach to 0 punktów i 0:7 w bramkach.(juk)