Co mówią na temat swoich noworocznych postanowień mieszkańcy Rybnika?
Tomasz Kurzacz
Postanowiłem w tym roku znaleźć lepszą pracę. Chciałbym otworzyć swoją własną firmę budowlaną. Nie mam jakichś innych postanowień, może dlatego, że nie jestem od niczego uzależniony. Chciałbym, żeby w Nowym Roku skończyły się w Rybniku remonty i objazdy. Bo jest to męczące dla nas, mieszkańców.
Monika Sieradz
Nie mam żadnych postanowień na Nowy Rok. Może nawet jakbym sobie narzuciła jakieś wymagania czy ograniczenia, to nie wiem, czy by coś z tego wyszło. Lubię na przykład jeść i nie chcę sobie tego odmawiać i wprowadzać do swojego życia jakichś radykalnych zmian, bo chyba nie muszę. Moim głównym celem jest teraz ukończenie szkoły.
Sylwester Bugański
Chciałbym, żeby ten rok umocnił mój związek z bliską mojemu sercu osobą. Wiem, że muszę się o to starać, nie popełniać błędów. Postanawiam też zacząć uczyć się do matury. Po egzaminie dojrzałości zamierzam studiować na Politechnice Śląskiej albo chemię. A z czym mi się kojarzy Nowy Rok? Chyba z przyszłym Sylwestrem.
Magdalena Adamek
Postanowiłam przede wszystkim zrobić prawo jazdy i kurs wychowawcy kolonijnego. Z pewnością przydałoby się więcej sportu, szczególnie chciałabym ćwiczyć jazdę na łyżwach. Nowy Rok kojarzy mi się przede wszystkim z dużą liczbą osiemnastek. W tym roku właśnie stanę się pełnoletnia.
Joanna Kozłowska
Jak każdy mam pewne postanowienia na nowy rok i marzenia, które chciałabym zrealizować. Uważam miniony rok za bardzo udany, ze względu na osobiste wydarzenia. Właśnie w minionym roku zostałam babcią i mam wspaniałego wnuka. Chciałabym, aby nadchodzący rok obfitował w mniejszą ilość wydarzeń politycznych.
Jolanta Gomółka
Do tej pory nie zastanawiałam się nad postanowieniami na nowy rok. Mijający był pełen wydarzeń. Obchodziłam 25-lecie pracy zawodowej oraz 25- lecie małżeństwa, więc bardzo dobrze go wspominam. Również syn ożenił się, więc samo pasmo sukcesów. Mam nadzieję, że nadchodzący będzie jeszcze lepszy.