Marta na drodze do finału
Na przesłuchaniach z członkami grupy Ich Troje wokalistka ze Świerklan zaprezentowała się z jak najlepszej strony.
Marta Cichy, kandydatka na wokalistkę zespołu Ich Troje, o której niedawno pisaliśmy, została zaproszona przez Michała Wiśniewskiego i Jacka Łągwę na casting live. Przesłuchanie odbyło się w Warszawskim Studiu Nagraniowym Songood House.
Był to pierwszy z dwóch castingów, na którym zaprezentowało się 18 dziewczyn starających się zostać wokalistką zespołu. – Było to niesamowite doświadczenie – mówi Marta, która nie próżnuje i wraz z mężem nagrywa kolejne piosenki. Wokalistka ze Świerklan zaprezentowała się przed Jackiem i Michałem w dwóch utworach. Jeden z nich mogła wybrać sama (Buffo – Radość o poranku), a drugi został wybrany dla niej przez lidera zespołu – Michała Wiśniewskiego (był to utwór Perfekcyjna miłość z repertuaru grupy).
Michał to zwykły człowiek
Wokaliści byli zadowoleni z wykonania tych piosenek i zaprosili Martę do nagrania w studiu utworu, również wybranego przez nich. Tym razem była to piosenka ,,Piękny Marynarzu”. – Nigdy tego utworu nie śpiewałam jedynie kiedy jechałam z mężem do Warszawy, to mieliśmy puszczone w aucie wszystkie piosenki Ich Troje i ta piosenka wpadła mi mocno w uszko – mówi Marta. – W studiu Songood House mieliśmy trochę czasu, by porozmawiać z Michałem. To wspaniały człowiek, z którym można bez problemu porozmawiać. Absolutnie nie stwarza aury gwiazdora czy celebryty – zapewnia mąż Marty, Gabriel Cichy. Teraz wokalistka czeka na odpowiedź zespołu Ich Troje z informacją o możliwym udziale w finale konkursu.
Muzyka na całe życie
Tuż po przyjeździe z Warszawy Marta wraz z mężem nagrała dwa kolejne utwory, które umieściła na stronie www.ichtroje.myb.com.pl, na której nadal można na nią głosować. Aktualnie Marta i Gabriel wychowują czteromiesięcznego syna Kacperka. – Z muzyką wiążemy całe życie, mamy nadzieję, że nasz synek również odziedziczy żyłkę do muzyki – dodaje Gabriel. Małżonkowie prowadzą również zespół muzyczny Angel Voice, z którym grają na różnych imprezach okolicznościowych i sprawia im to wielką radość. Trzymajmy za Martę kciuki, bo może to właśnie ona zostanie wokalistką Ich Troje.
Szymon Kamczyk