Poznajemy rybnickie koszykarki
Katarzyna Suknarowska, ur. 05.07.1987, wzrost 169 cm, pozycja na boisku: rozgrywająca. Paszport: Polska.
1. Kariera...
Rozpoczęła się na zajęciach koszykówki w szkole podstawowej. Później występowałam w reprezentacji Krakowa w rozgrywkach „mini basketu”, następnie w klubie K.S. Korona Kraków. Czas liceum spędziłam w SMS Łomianki a potem na studia wyjechałam do Stanów Zjednoczonych. Teraz czas na Rybnik.
Rozpoczęła się na zajęciach koszykówki w szkole podstawowej. Później występowałam w reprezentacji Krakowa w rozgrywkach „mini basketu”, następnie w klubie K.S. Korona Kraków. Czas liceum spędziłam w SMS Łomianki a potem na studia wyjechałam do Stanów Zjednoczonych. Teraz czas na Rybnik.
2. Największy sukces w przygodzie ze sportem...
Występy na mistrzostwach Europy z reprezentacją Polski a także zajęcie 2. miejsca w Stanach Zjednoczonych w rozgrywkach NJCAA.
Występy na mistrzostwach Europy z reprezentacją Polski a także zajęcie 2. miejsca w Stanach Zjednoczonych w rozgrywkach NJCAA.
3. Największa porażka...
Nie mam.
Nie mam.
4. Gdybym nie była koszykarką, to...
Gdybym nie była koszykarką, to... na pewno uprawiałabym inny sport.
Gdybym nie była koszykarką, to... na pewno uprawiałabym inny sport.
5. Najładniejsza rzecz jaką widziałam w życiu, to....
Nic nie przychodzi mi do głowy.
Nic nie przychodzi mi do głowy.
6. Gdybym była królem świata, zmieniłabym...
Sprawiłabym, aby wszędzie był spokój.
Sprawiłabym, aby wszędzie był spokój.
7. Po zakończeniu kariery będę...
Nie zastanawiałam się nad tym jeszcze ale na pewno będę szczęśliwym człowiekiem, podróżującym i poznającym nowe miejsca.
Nie zastanawiałam się nad tym jeszcze ale na pewno będę szczęśliwym człowiekiem, podróżującym i poznającym nowe miejsca.
8. Wolny czas spędzam....
Z przyjaciółmi, oglądając filmy, rozmawiając. W czasie sezonu nie ma go zbyt wiele więc jeżeli się taki czas przydarzy próbuję zrelaksować się i wypocząć.
Z przyjaciółmi, oglądając filmy, rozmawiając. W czasie sezonu nie ma go zbyt wiele więc jeżeli się taki czas przydarzy próbuję zrelaksować się i wypocząć.
9. Moim autorytetem jest...
Moja mama, którą podziwiam pod każdym względem.
Moja mama, którą podziwiam pod każdym względem.
10. Ulubiony film, piosenka, książka...
Mam wiele ulubionych filmów ale na pewno na liście zawsze będzie widnieć „Love & Basketball”. Ulubiona książka to „Brida” Paulo Coehlo, a piosenek ulubionych mam mnóstwo.
Mam wiele ulubionych filmów ale na pewno na liście zawsze będzie widnieć „Love & Basketball”. Ulubiona książka to „Brida” Paulo Coehlo, a piosenek ulubionych mam mnóstwo.
11. W ludziach najbardziej nie lubię...
Kłamstwa, braku ambicji i zazdrości.
Kłamstwa, braku ambicji i zazdrości.
12. Kibic jest dla mnie...
Osobą, którą bardzo szanuje za poświecenie i wspieranie swojej drużyny w każdej sytuacji.
Osobą, którą bardzo szanuje za poświecenie i wspieranie swojej drużyny w każdej sytuacji.
13. Ulubiona pora roku..., ponieważ...
Lato. Uwielbiam słońce i ciepłe dni. Czas wakacji lubię spędzać w miejscach gdzie jest plaża i morze.
Lato. Uwielbiam słońce i ciepłe dni. Czas wakacji lubię spędzać w miejscach gdzie jest plaża i morze.
14. Moja rodzina...
Mam siostrę młodszą o rok, Agatę, która jest moim najlepszym przyjacielem i skoczyłabym za nią w ogień!
Mam siostrę młodszą o rok, Agatę, która jest moim najlepszym przyjacielem i skoczyłabym za nią w ogień!
15. Pytanie, na które chciałabym odpowiedzieć a nikt mi go nigdy nie zadał...
Niestety nie mam takiego.
Niestety nie mam takiego.