Jak przygotowujesz się do świąt?
Justyna Bednarz
W tej chwili jeszcze nie myślę o świątecznych przygotowaniach. Jestem bardzo zapracowana i nie mam na to na razie czasu. Myślę, że w przyszłym tygodniu, bezpośrednio przed świętami będzie czas na zrobienie potraw, przystrojenie choinki i przygotowanie wigilijnego stołu. Na świętowanie przyjdzie czas.
Ewelina Kolasa z synem Rochem
Już w piątek wyjeżdżamy w góry, więc nie przygotowujemy się wyjątkowo do świąt w Rybniku. Jedziemy na Boże Narodzenie do rodziny, która mieszka w Białce Tatrzańskiej i tam będziemy świętować. Będziemy mieć tam tydzień na przygotowanie potraw i całej oprawy wigilii. Zjedzie się cała rodzina, więc wspólnie podołamy przygotowaniom, a potem będziemy radośnie spędzać czas.
Tomasz Wolnik
Robię już zakupy najpotrzebniejszych rzeczy, przystrajam także choinkę w świąteczne ozdoby. Przygotowuję się także psychicznie, co najważniejsze. Atmosfera przedświąteczna już jest widoczna i odczuwalna, przede wszystkim tutaj w centrum Rybnika, gdzie kwitnie jarmark bożonarodzeniowy. Trzeba wszystko przygotować, ugotować, by wreszcie móc usiąść przy stole i zacząć świętować.
Adam Guzy
W okresie przedświątecznym trzeba trochę pobiegać, by zrobić zakupy na prezenty. Pomagam także w domu przy przygotowywaniu świątecznych potraw. Świąteczny nastrój udziela się także wszystkim przy strojeniu tradycyjnej choinki. Wszystkie podstawowe czynności trzeba wykonać, aby tradycji stało się zadość i można było wspólnie świętować.
---
Kosmetyki – 50 %
Słodycze – 47 %
Zabawki – 39 %
Ubrania – 36 %
Książki i komiksy – 20 %
Biżuteria – 15 %