Poznajemy rybnickie koszykarki
Natalia Przekop, wychowanka rybnickiego klubu. Ur. 17.09.1991. Wzrost 169 cm. Pozycja: rozgrywająca. Paszport: Polska.
1. Kariera...
Zaczęłam trenować w 4 klasie szkoły podstawowej. Gdy pojawiło się ogłoszenia o naborze do klasy sportowej postanowiłam spróbować szczególnie, że zawsze lubiłam sport. I tak wiele lat grałam w RMKS-ie a potem trafiłam do pierwszej drużyny.
Zaczęłam trenować w 4 klasie szkoły podstawowej. Gdy pojawiło się ogłoszenia o naborze do klasy sportowej postanowiłam spróbować szczególnie, że zawsze lubiłam sport. I tak wiele lat grałam w RMKS-ie a potem trafiłam do pierwszej drużyny.
2. Największy sukces w przygodzie ze sportem...
Każdy wygrany turniej w drużynach juniorskich, każdy medal i wygrane mecze w ekstraklasie to wielkie sukcesy. Wszystko zależy od tego w jakim momencie mojej przygody z koszykówką się znajdowałam.
Każdy wygrany turniej w drużynach juniorskich, każdy medal i wygrane mecze w ekstraklasie to wielkie sukcesy. Wszystko zależy od tego w jakim momencie mojej przygody z koszykówką się znajdowałam.
3. Największa porażka...
Każda porażka boli, ale największe to chyba te w juniorkach z Bytomiem. Zawsze pojedynek Rybnik – Bytom budził wielkie emocje… Karolina i Pola coś o tym wiedzą.
Każda porażka boli, ale największe to chyba te w juniorkach z Bytomiem. Zawsze pojedynek Rybnik – Bytom budził wielkie emocje… Karolina i Pola coś o tym wiedzą.
4. Gdybym nie była koszykarką, to...
Pewnie trenowałabym pływanie, które też było moim konikiem.
Pewnie trenowałabym pływanie, które też było moim konikiem.
5. Najładniejsza rzecz jaką widziałam w życiu, to...
Mój chrześniak Pawełek gdy miał tydzień.
Mój chrześniak Pawełek gdy miał tydzień.
6. Gdybym była królem świata, zmieniłabym...
Zajęłabym się niedożywionymi dziećmi na świecie.
Zajęłabym się niedożywionymi dziećmi na świecie.
7. Po zakończeniu kariery będę...
Nie mam zielonego pojęcia. Mam nadzieję, że to bardzo odległe czasy. Ale chciałabym kiedyś pracować jako np. rehabilitantka.
Nie mam zielonego pojęcia. Mam nadzieję, że to bardzo odległe czasy. Ale chciałabym kiedyś pracować jako np. rehabilitantka.
8. Wolny czas spędzam...
Wolny czas spędzam z przyjaciółmi, w kinie, a gdy siedzę w domu to z reguły śpię.
Wolny czas spędzam z przyjaciółmi, w kinie, a gdy siedzę w domu to z reguły śpię.
9. Moim autorytetem jest...
Są nimi moi pradziadkowie. Wspaniali starsi ludzie.
Są nimi moi pradziadkowie. Wspaniali starsi ludzie.
10. Ulubiony film, piosenka, książka...
Film to „Gladiator”, piosenka Coldplay – „The scientist”, książka Elizabeth Gilbert „Jedz, módl się i kochaj”.
Film to „Gladiator”, piosenka Coldplay – „The scientist”, książka Elizabeth Gilbert „Jedz, módl się i kochaj”.
11. W ludziach najbardziej nie lubię...
Kłamstwa i braku dystansu do siebie.
Kłamstwa i braku dystansu do siebie.
12. Kibic jest dla mnie...
Szóstym zawodnikiem na boisku.
Szóstym zawodnikiem na boisku.
13. Ulubiona pora roku..., ponieważ...
Lato, ponieważ uwielbiam słońce i ciepełko.
Lato, ponieważ uwielbiam słońce i ciepełko.
14. Moja rodzina...
To mama Beata, tata Wojtek i starszy o 2 lata brat Kamil.
To mama Beata, tata Wojtek i starszy o 2 lata brat Kamil.
15. Pytanie, na które chciałabym odpowiedzieć a nikt mi go nigdy nie zadał...
Chyba wszystkie ciekawe pytania już padły.
Chyba wszystkie ciekawe pytania już padły.