Procne pierniki
Felieton Remigiusza Rączki
No i momy Roztomili Ludkowie połowica grudnia, a do mie to je czas na pieczyni roztomańtych piernikow do pomaszkecynio.
Ale żeby my sie zrozumieli, jo godom na roztomańte ciasteczka pierniki, bo rychtyk piernikowe to już downo w biksie muszom leżeć.
Przed świyntami w doma musi woniać masłym, skurzicom, grzebyczkami, apluzynami. Jedne je pewne, momy czuć pomału świynta.
I jeszcze jedna ważno rzecz- te pierniki nojlepszy szmakujom, jak se jich sami przirychtujymy . Wtedy jak jymy, to czujymy ta nasza proca.
Roztomili jo już nic wiyncyj nie godom, yno pod spodkiem dowom wom recepty na rychtyk dobre pierniki. Życza wom udanych wypiekow. Pyrsk
Ule orzechowe
Skład:
Orzechy włoskie mielone 25 dag,
Cukier puder 25 dag, Białko 1 szt.,
Wafle lub hostia, Polewa czekoladowa
Wykonanie:
Orzechy wymieszać z cukrem pudrem i białkiem. Zarobić na jednolitą masę, po czym na kilkanaście minut włożyć do lodówki. Następnie wyciskać w specjalnej formie do uli, robiąc w środku dziurę na krem. Układać na papierze śniadaniowym na blaszce. Z wafli lub hostii wykrawać kieliszkiem kółeczka, które będą spodem.
Krem adwokatowy
Skład:
Jaja 4 szt., Cukier 4 łyżki, Cukier wanilinowy 1 szt., Mleko w proszku,
Spirytus
Wykonanie:
Jaja ubić na sztywno z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodać spirytus i tyle mleka w proszku, aby krem nie był za rzadki. Krem musi być konsystencji lejącej, gdyż inaczej będzie ciężko napełnić ule. Po napełnieniu uli, przykleić na spód kółeczko z wafli, zaś wierzchołek ula ozdobić kropką z czekolady.