Zgłoś komentarz do moderacji
Następujący komentarz zostanie przekazany do moderacji:
Dzisiaj artykuł w prasie o tym czego nie jedzą lekarze onkolodzy: "Produkty, których unikają onkolodzy – przetwory mięsne Przetwory mięsne, których spożywanie zwiększa ryzyko zachorowania na nowotwór, to na przykład: bekon, kiełbasy, parówki, wędzone szynki. W 2015 roku opublikowano artykuł pod tytułem „Carcinogenicity of consumption of red and processed meat”, który został przygotowany przez dwudziestodwuosobową grupę naukowców, stwierdzający, że jedzenie 50 g przetworzonego mięsa dziennie zwiększa ryzyko zachorowania na raka jelita grubego o 18 proc. Aby optymalnie zadbać o swój organizm, warto zredukować spożywanie tego typu pokarmów do minimum, a najlepiej zupełnie wykreślić je ze swojej diety. Zdrowe sposoby przyrządzania produktów odzwierzęcych to pieczenie i gotowanie."Napisany przez ~jestemrad, 08.06.2022 12:14
Wysyłając zgłoszenie, zgadzasz się z postanowieniam regulaminu dotyczącymi zbierania, przechowywania oraz przetwarzania danych.
Twoje zgłoszenie zostaje wysłane z adresu IP: 18.217.89.130 / ec2-18-217-89-130.us-east-2.compute.amazonaws.com
Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)