Nowiny.pl
Nowiny.pl Regionalny Portal Informacyjny. Codzienny serwis newsowy z terenu Subregionu Zachodniego woj. śląskiego (powiat raciborski, wodzisławski, rybnicki, jastrzębski i żorski).
JastrzebieOnline.pl
JastrzebieOnline.pl JastrzebieOnline.pl to najczęściej odwiedzany portal z Jastrzębie-Zdroju. Codziennie tysiące mieszkańców miasta dowiaduje się od nas o wydarzeniach dziejących się w Jastrzębiu.
eZory.pl
eZory.pl eZory.pl to nowy portal o Żorach stworzony z myślą o dostarczaniu najświeższych i aktualnych informacji lokalnych dla mieszkańców Żor, dotyczących wydarzeń kulturalnych, społecznych, sportowych oraz ważnych informacji miejskich.
AgroNowiny.pl
AgroNowiny.pl Regionalny portal dla rolników. Najnowsze Wiadomości dla rolników, ceny i fachowe porady. Produkcja rolna, hodowla, uprawy, aktualne cenniki rolnicze, technika rolnicza, prawo i agrobiznes.
HistoriON.pl
HistoriON.pl HistoriON to portal dla pasjonatów lokalnej historii. Odkryj fascynującą historię naszego regionu - ciekawe artykuły, wydarzenia, ikony PRL-u, kartka z kalendarza, bohaterowie lokalni, ludzie tej ziemi i biografie na nowym portalu HistoriON.pl
Praca.nowiny.pl
Praca.nowiny.pl Regionalny serwis z ogłoszeniami o pracę oraz informacjami w rynku pracy. Łączymy pracowników i pracodawców w całym regionie.
RowerON
RowerON Projekt „RowerON – wsiadaj na koło, będzie wesoło” to promocja regionu, jego walorów przyrodniczo-kulturowych, infrastruktury rowerowej oraz zachęcenie mieszkańców do aktywnego i zdrowego spędzania czasu.
InspiratON
InspiratON Projekt edukacyjno-medialny „InspiratON – Czas na Zawodowców”, który pomaga uczniom wybrać dobrą szkołę, ciekawy zawód, a potem znaleźć pracę lub założyć własną firmę.
Kupuję - smakuję
Kupuję - smakuję Projekt „Kupuję - smakuję. Wybieram polskie produkty” promujący lokalnych i regionalnych producentów żywności oraz zakupy polskich produktów.
Sport.nowiny.pl
Sport.nowiny.pl Serwis sportowy z regionu. Piłka nożna, siatkówka, koszykówka, biegi. Wyniki, tabele, zapowiedzi.
Sklep.nowiny.pl
Sklep.nowiny.pl Sklep.Nowiny.pl powstał w odpowiedzi na coraz szersze potrzeby naszych czytelników i mieszkańców regionu. Zapraszamy na zakupy wyjątkowych limitowanych produktów!
Instytut Rozwoju Inspiraton
Instytut Rozwoju Inspiraton Instytut powołaliśmy do życia w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na przystępne kursy online rozwijające kompetencje zawodowe. Naszą misją jest tworzenie kursów wspierających rozwój kariery naszych kursantów.

Zgłoś komentarz do moderacji

Następujący komentarz zostanie przekazany do moderacji:

Dzisiaj praktycznie całą żywność należy podpiąć pod produkty wysoko przetworzone. Warzywa, owoce - pryskane masą chemii, nawet mleko poddaje się "standaryzacji", nabiał, ryby hodowlane, mięso - wszystko bez wyjątku jest mniej lub bardziej czy wysoko przetworzone. Nawet ta "eko" żywność (już nie wspominam o tej "vege"). Niech zaczną od początku - kurczaków, tuczników które faszerowane, szprycowane nie wiadomo czym osiągają ciężar do uboju w kilkukrotnie krótszym czasie. Niech zaczną dotkliwie karać za stosowanie na masową skalę oleju palmowego, wypełniaczy, antyutleniaczy i innych preparatów w produktach spożywczych (przy okazji walcząc z zmniejszeniem ilości produktu w opakowaniu, nadmiarem opakowań (przykład bombonierki - 6-8 cukierków w opakowaniu wielkości kartki A3 pełnym plastiku i tektury)). Dlaczego kiełbasa którą zdrobił własnoręcznie dziadek nawet po pół roku była smaczna (przechowywana na strychu) a dzisiejsza (pełna chemii, antyutleniaczy, konserwantów) przechowywana w lodówce nie wytrzymuje tygodnia? Gdzie robiono te badania - w USA? (gdzie 80 procent żywi się w fastfoodach a 70 procent ma nadwagę). W jednym z programów udowodniono że chipsy ziemniaczane robione w domu są bardziej kaloryczne i zawierają więcej tłuszczu niż kupne (choć są smaczniejsze). Żyjemy w coraz większym pędzie i mamy coraz mniej czasu więc siłą rzeczy mamy coraz mniej czasu na przygotowywanie posiłków.
Napisany przez ~SzaryKierowca76, 05.11.2023 18:00
W powodzie zgłoszenia wpisz jak najwięcej informacji. Możesz pozostawić do siebie numer kontaktowy.

Wysyłając zgłoszenie, zgadzasz się z postanowieniam regulaminu dotyczącymi zbierania, przechowywania oraz przetwarzania danych.
Twoje zgłoszenie zostaje wysłane z adresu IP: 3.135.186.233 / ec2-3-135-186-233.us-east-2.compute.amazonaws.com
Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)