Wybory samorządowe 2024 w Kuźni Raciborskiej
Zbiór artykułów dotyczących wyborów samorządowych w gminie Kuźnia Raciborska
Burmistrz Kuźni Raciborskiej, Paweł Macha, w liście do naszej redakcji podkreśla, że każdy ma prawo kształtować swoją ścieżkę zawodową zgodnie z własnymi potrzebami i oczekiwaniami, co obejmuje także możliwość zmiany pracy. W odniesieniu do tego stwierdzenia nawiązuje do wywiadu z Pawłem Dzieżokiem, jednym z kandydatów na burmistrza...
Paweł Dzieżok, mieszkaniec Rud, ogłasza swoją kandydaturę na burmistrza Kuźni Raciborskiej, zobowiązując się do niezależnego i bezstronnego zarządzania, wolnego od wpływów partyjnych. Dołącza tym samym do Wojciecha Gdesza i Pawła Machy, tworząc trójkę kandydatów do kluczowej funkcji w gminie. - Nie podoba mi się kierunek, w jakim...
Najwięcej zarejestrowano w Raciborzu - 7. Najmniej zgłoszono w Pietrowicach Wielkich - 2. Ostra rywalizacja zapowiada się w Kuźni Raciborskiej, Krzanowicach i Nędzy. Na dziś w Krzyżanowicach będzie tylko jeden kandydat na wójta.
- Proponuję kontynuację tego, co zacząłem, oraz dokończenie tego dzieła. Biorąc stery w ręce 10 lat temu, łajba ciekła, a żagle były podarte. Dziś nie ma dziur i jest sprawna. Na horyzoncie majaczy czubek wieży kościoła – cel podróży – dom. Mam nadzieję, że inni też to dostrzegają - mówi Nowinom burmistrz Kuźni Raciborskiej...
Wojciech Gdesz został zastępcą burmistrza Pawła Machy w maju ubiegłego roku, zastępując Sylwię Brzezicką-Tesarczyk, która pełniła tę funkcję od 13 lutego 2018 roku. Po rezygnacji Gdesza, Kuźnia ponownie pozostaje bez wiceburmistrza. W nadchodzących wyborach były wiceburmistrz zamierza ubiegać się o stanowisko burmistrza Kuźni Raciborskiej.