Natalia Tul w The Voice of Poland 2024. Z Kuźni na wielką scenę TVP2
Wychowanka Elżbiety Biskup z MDK i wokalistka Mirażu z powodzeniem śpiewa w słynnym programie jako członkini drużyny Tomsona i Barona
O stresie poprzedniego odcinka, kiedy Tomson i Baron decydowali o jej awansie, mówiła, że już zszedł. - Czułam radość i wdzięczność, że zaufali mi, ale jest coraz trudniej, mam mocnych rywali - mówiła przed sobotnim występem Natalia Tul z Kuźni Raciborskiej. W The Voice of Poladn zaśpiewała utwór Avril Lavigne - I'm with You.
Z czterosobowej drużyny Tomsona i Barona głosami widzów awansowały dalej dwie osoby, a decyzją samych jurorów to Natalia Tul z Kuźni Raciborskiej będzie mogła zaśpiewać kolejny raz na żywo w The Voice of Poland 2024.
Natalia Tul zaśpiewała w show TVP 2 utwór z repertuaru Alessii Cary - Scars to your beautiful. 2 listopada pierwszy, który ją oceniał - Kuba Badach - był na trzy razy na tak. - Ten występ najbardziej mi się podobał z twoich występów. Wchodzisz na scenę i wiesz, po co na niej jesteś - chwalił wokalistkę z Kuźni Raciborskiej, wychowankę...
Już w pierwszej bitwie odcinka muzycznego show z 19 października wychowanka MDK, wokalistka Mirażu - Natalia Tul zmierzyła się z Aleksandrą Orłowską. Śpiewały utwór "Tokyo", przebój Anity Lipnickiej i Varius Manx z lat 90-tych. W programie dalej awansowała N. Tul, przechodząc do etapu nokautów.
- Muzyka jest moim życiem. Od zawsze była. Mogę wyrażać siebie, poprzez śpiewanie - powiedziała w show TVP 2 - The Voice of Poland edycja 15. Natalia Tul z Kuźni Raciborskiej. W sobotę 21 września przeszła przez "Przesłuchania w ciemno". W swoich drużynach chcieli ją mieć Baron i Tomson oraz Michał Szpak.
Występ związanej z naszym regionem Natalii Tul będzie można zobaczyć w sobotę, 21 września, na antenie TVP 2. Początek o 20.00.