Plusy i minusy. Podsumowanie 2018 roku w naszym regionie
Samorządowcy, ludzie kultury i sportowcy z naszego regionu (Racibórz, Rybnik, Wodzisław), podsumowują 2018 rok.
Julia Parzonka, lokalny przedsiębiorca o plusach i minusach mijającego roku.
Pisarka z Radlina, Beata Agopsowicz mówi o plusach i minusach mijającego roku oraz o oczekiwaniach względem nadchodzącego.
Radny powiatowy, pedagog i winoogrodnik podsumowuje miniony rok.
Sebastian Mikołajczyk - radny powiatowy, w latach 2014-2018 wiceprzewodniczący rady gminy w Rudniku, prezes OSP Brzeźnica, sołtys Brzeźnicy oraz funkcjonariusz KPP w Raciborzu – mówi o plusach i minusach 2018 roku.
Fotograf i właściciel kawiarni Migawka o plusach i minusach minionego roku.
- Mam nadzieję, że uda mi się spełnić swoje zawodowe plany oraz sumiennie i z zaangażowaniem pracować na rzecz mieszkańców - mówi Dezyderiusz Szwagrzak, czyli nowy przewodniczący rady miasta w Wodzisławiu Śląskim i dyrektor wodzisławskiego Zakładu Aktywności Zawodowej "Zakład Usług Pralniczych".
Radna miasta Racibórz podsumowuje miniony rok.
Rozkwit zespołu "Strzecha", Pięć Prawd Polaków, wspaniały jubileusz Tetraedru, ale też trudności w pozyskaniu pieniędzy na remont domu kultury... - dyrektor Raciborskiego Centrum Kultury podsumowuje miniony rok.
Elżbieta Biskup specjalnie dla Nowin opowiada o wspaniałych koncertach, irytującym braku czasu, starcie w wyborach samorządowych oraz planach na nowy rok.
Dr hab. Franciszek Nieć - artysta, dyrektor Państwowego Publicznego Ogniska Plastycznego w Rydułtowach i człowiek, który wykonał największy linoryt na świecie - dzieli się swoim ciekawym spostrzeżeniem na temat plusów i minusów 2018 roku.
- Nie oczekuję zbyt wiele. Wiem, że czeka mnie praca, praca i... praca. To w sumie doskonale, bo nie lubię się nudzić – mówi starosta Grzegorz Swoboda.
Klaudia Szubert z Wodzisławia - blogerka, aktywistka, znana w swoim rodzinnym mieście z wielu akcji charytatywnych, które prowadziła - mówi o plusach i minusach 2018 roku i o planach na kolejne 12 miesięcy.
Prezes Stowarzyszenia na rzecz integracji "Podaj rękę" mówi o pozytywnych zmianach w Raciborzu oraz problemie, który będzie nas trapić w przyszłości.
Poprosiliśmy ludzi kultury, samorządu, społeczników i sportowców, aby opowiedzieli co zaliczają do "plusów" mijającego roku, co do "minusów" oraz jakie są ich oczekiwania względem nowego, 2019 roku. Na początek prezentujemy wypowiedzi Krzysztofa Jarocha - dyrektora Wodzisławskiego Centrum Kultury.
Poprosiliśmy ludzi kultury, samorządu, społeczników i sportowców, aby opowiedzieli co zaliczają do "plusów" minionego roku, co do "minusów" oraz jakie są ich oczekiwania względem nowego, 2019 roku. Na początek prezentujemy wypowiedzi dyrektor Miejskiej i Powiatowej Biblioteki Publicznej w Raciborzu Małgorzaty Szczygielskiej.