„Pod Tubą” - Tradycyjna pizza w wyjątkowym miejscu
Lubisz spędzać czas z przyjaciółmi w niebanalnym otoczeniu? Chcesz zjeść dobrze i nie martwić się o wysokość rachunku? Jeżeli tak, musisz odwiedzić restaurację „Pod Tubą".
To jedno z najciekawiej zaaranżowanych miejsc, gdzie można delektować się potrawami kuchni polskiej i włoskiej.
Niezwykły klimat lokalu, znajdującego się na rybnickim rynku, pozwala chociaż na chwilę oderwać się od codzienności. Nastrojowa muzyka, intymne oświetlenie sprawia, że bruschetta z pomidorami i ziołami, pierś z kurczaka duszona w warzywach z ryżem czy cannelloni z masą łososiowo-serową polane sosem szpinakowo-śmietanowym smakują wyjątkowo.
W restauracji „Pod Tubą" możesz również oddać się we władnie prawdziwej - włoskiej pizzy. Oryginalna mąka z Półwyspu Apenińskiego i wyselekcjonowane gatunki pszenicy to klucz wyjątkowego ciasta. Capricciosa, Primavera czy popularna Margherita nigdzie nie smakuje tak, jak „Pod Tubą". - Składnikiem, bez którego nie wyobrażamy sobie naszej pizzy jest ser mozzarella. Łagodnie spieczony, wygląda przepysznie i tak też smakuje. Wędliny, warzywa oraz ser dostarczają nam wyselekcjonowani, krajowi producenci, tylko tacy - którzy są w stanie zagwarantować najwyższą jakość - zapewniają właściciele wyjątkowego, rybnickiego lokalu, którzy przygotowali dla klientów bardzo różnorodne menu. Oprócz pizzy, karta dań to bogaty wybór makaronów, sałatek, deserów, a także pierożków i naleśników.
Lokal czynny codziennie, od poniedziałku do niedzieli.
Rybnik, ul. Rynek 4, tel. 32 422 80 02
Tekst sponsorowany