Najlepszy pasztet i wyśmienite frankfuterki poleca Zakład Przetwórstwa Mięsnego „LESZ” z Bełku
„Cudze chwalicie, a swego nie znacie". Porzekadło wprawdzie stare jak świat, ale świetnie obrazujące naszą wiedzę na temat lokalnych produktów.
![Najlepszy pasztet i wyśmienite frankfuterki poleca Zakład Przetwórstwa Mięsnego „LESZ” z Bełku](https://cdn2.nowiny.pl/im/v1/news-900-widen-wm/2015/07/30/110976_1438248099_86528800.webp)
Chodź wyroby Spólki „Lesz" są dobrze znane, to niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wytwarzany w pod rybnickim Bełku pasztet domowy oraz frankfuterki zostały uhonorowane 1 i 2 miejscem na Międzynarodowych Targach IFA w Warszawie. Międzynarodowe jury doceniło wyjątkowe walory smakowe obydwu wyrobów.
Pasztet swój niepowtarzalny smak zawdzięcza jedynej w swoim rodzaju recepturze, dzięki której smakuje on „tak jak kiedyś". Mięso wykorzystywane do jego produkcji pozyskiwane jest wyłącznie od polskich hodowców, a wyroby nadziewane są zawsze w naturalne osłonki.
Z kolei swój niebanalny charakter frankfurterki zawdzięczają wyselekcjonowanemu surowcowi mięsnemu, przyprawom oraz delikatnemu aromatowi wędzenia.
Zapytaliśmy Prezesa firmy „Lesz" Sp. z o.o., co sądzi na temat otrzymanych wyróżnień: Uznanie w oczach klientów oraz szereg sukcesów uzyskanych w ogólnopolskich konkursach wędliniarskich utwierdzają nas w przekonaniu, że wysoka jakość produktów w połączeniu ze starymi recepturami pozwalają zdobyć zaufanie konsumentów, co zawsze było i jest naszym nadrzędnym celem.
Jakość i tradycja
Te dwa słowa klucze towarzyszyły nam od pierwszego dnia działalności firmy, towarzyszą nam i teraz, gdy pozycja zakładu na rynku jest już ugruntowana. Nie są to dla nas puste słowa, ale coś bardzo istotnego, coś czym chcielibyśmy podzielić się z Tobą - Drogi Kliencie, spuentował Eugeniusz Adamiec, Prezes firmy Lesz.
Zachęcamy wszystkich do skosztowania produktów wytwarzanych przez naszą lokalną masarnię, a docenianych przez międzynarodowe jury.
(as)
Tekst sponsorowany