Kulinarny sukces „Ekonomika”
Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim zakwalifikowali się do finału IV Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół Gastronomicznych.
W finale udział wezmą uczniowie klasy o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych Klaudia Kiełkowska i Kacper Luleczko. Finał IV Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół Gastronomicznych 2018 odbędzie się 12 marca 2018 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach, podczas targów „Gastrosilesia”. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie 7 porcji dania konkursowego z wykorzystaniem produktów znajdujących się w spiżarni oraz jednego produktu z tak zwanego „black boxa”.
Szkoła z Wodzisławia Śl. jest jedyną szkołą z rejonu, która dostała się do finału. Oprócz placówki z naszego powiatu, do finału zakwalifikowały się zespoły ze szkół z Bielska-Białej, Bytomia, Chorzowa, Iwonicza-Zdroju, Kędzierzyna-Koźla, Łodzi, Rzeszowa, Sosnowca, Tych, Zawiercia i Żywca.