Festiwal knedlika w restauracji Opavska
Czym byłaby kuchnia czeska bez ich tradycyjnej potrawy? Zapewne znacie Państwo tradycyjny knedlik czeski, jednak w kwietniu chcemy dać naszym klientom okazję do spróbowania jego mniej znanych kuzynów. Dlatego zapraszamy do restauracji Opavska na festiwal knedla, gdzie będziemy podawać go w różnych odsłonach. Poczujcie się Państwo jak u naszych południowych sąsiadów kosztując potraw z naszego menu właśnie w towarzystwie knedli.
Do wyboru pozostawiamy aż kilka rodzajów tego dodatku. Niech znajdzie się na Państwa talerzu obok rolady, gulaszu, pieczeni czy jeleniny, oczywiście w towarzystwie sosu, bo tak smakuje najlepiej. Serwować będziemy go w wersji tradycyjnej, w którego składzie znajdują się drożdże oraz mleko, w wersji karlovarskiej na bazie bułki i ziół oraz zrobiony z ziemniaków i kaszy manny, czyli bramborovy knedlik. Aby nie było tylko słono proponować będziemy także knedel drożdżowy wypełniony musem owocowym, polany topionym masłem i posypany cukrem, czyli doskonała wersja na deser – zaprasza obsługa restauracji.
Smaku dopełni kufel czeskiego lanego. Opavska zaprasza na Kozla jasnego (Ležak) lub ciemnego (Černý) oraz Pilsnera, podawanego na 3 czeskie sposoby: Hladinka, Mlíko oraz Čochtan, różniących się sposobem nalewania, co ma wpływ na jego smak.
Restauracja Opavska znana jest już z kuchni czeskiej, naszej regionalnej oraz cateringu dowożonego do domu i do firmy.
ul. Opawska 114 (obok Lidla)
tel. 698 101 888
Tekst sponsorowany