Szybkie jedzenie może być nie tylko smaczne, ale też zdrowe. Japońskie sushi w wersji street food podbija polskie miasta
Z jednej strony Polacy często prowadzą niezwykle wymagający tryb życia – obciążenie obowiązkami zawodowymi sprawia, że mało kto ma czas na codzienne gotowanie. W efekcie lokale typu fast food mają stałą, liczną klientelą. Jednak z drugiej strony coraz większą wagę przywiązujemy do higienicznego trybu życia oraz zasad zdrowego odżywiania. Nie dziwi zatem fakt, że polski rynek szturmem zdobywają lokale street foodowe, łączące ogień z wodą. Szybka obsługa plus wartościowe, smaczne potrawy to znakomity przepis na sukces w gastronomii XXI wieku.
Sushi kryje w sobie mnóstwo cennych składników odżywczych, a przy okazji zapewnia prawdziwe niebo w gębie
Aktualnie największym wzięciem cieszą się dania lekkostrawne, a zarazem bogate w wartościowe substancje. Ze względu na uwarunkowania klimatyczne oraz przyrodnicze kontynentu, generalnie cała kuchnia azjatycka charakteryzuje się szerokim wykorzystaniem ryżu, ryb oraz soi. W wielu potrawach stanową obowiązkowy składnik, a to ze względu na łatwą przyswajalność przez ludzki organizm. Ponadto cechują się pozytywnym wpływem na szereg organów oraz licznymi walorami smakowymi. Wypisz, wymaluj: japońskie sushi.
Dziś żeby skosztować tego specjału wcale nie trzeba rezerwować stolika w eleganckiej restauracji. Ale nie chodzi też o to, żeby kupować podejrzanej jakości dania gotowe z dyskontów oraz hipermarketów. Rozwiązaniem, które w Polsce zdobyło ogromną popularność, są lokale typu street food – takie jak Bunny handroll, serwujące jedyne w swoim rodzaju szybkie i pożywne sushi w Gdyni i całym Trójmieście. Zdaniem przedstawicieli firmy, wykorzystywanie wyłącznie świeżych składników ma dla konsumentów decydujące znaczenie. W przeciwnym wypadku, mając do wyboru mnóstwo alternatyw, klienci nie powracaliby tak regularnie, jak robią to teraz.
Wysoka jakość za bardzo przystępną cenę. Polaków już nie zadowala bylejakość i taniocha
W przeszłości zjedzenie sushi wymagało długiej, a przy tym kosztownej wyprawy do ekskluzywnej restauracji. Jak jednak udowadniają w Bunny handroll, danie powszechnie uważane za wyrafinowane i drogie można serwować w atrakcyjnej cenie. Wystarczy zmienić formę podania na może mniej wysublimowaną, za to niezwykle pomysłową i praktyczną: rolki, będące czymś pośrednim pomiędzy japońskim Temaki a meksykańską tortillą. Z pewnością należy jeszcze zwrócić uwagę na błyskawiczną obsługę. W momencie, kiedy potrzebujemy zjeść coś na szybko podczas przerwy w pracy do wyboru są w zasadzie tylko 2 opcje: zamówienie jedzenia na dowóz albo ekspresowe wyjście na miasto. Czołowe przedsiębiorstwa z segmentu street food docierają do swoich klientów wszelkimi możliwymi drogami, co pozytywnie wpływa na ich reputację
Materiał zewnętrzny