Jak zrobić swojską wędzonkę? – wystarczy wykonać kilka czynności takich jak: peklowanie, osuszanie w wędzarni, wędzenie, parzenie lub pieczenie i studzenie.
Jak zrobić swojskie kiełbaski? – należy wykonać nieco więcej czynności jak przy produkcji szynki a więc: mielenie mięs i tłuszczu, doprawianie, peklowanie, nadziewanie do jelit, osuszanie w wędzarni, wędzenie, parzenie lub pieczenie i studzenie.
Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.tradismak.pl (zobacz „pliki do pobrania”) oraz https://blog.tradismak.pl/ (szczegółowe sprawdzone opisy etapów produkcji).
Wszystkie niezbędne przyprawy i sole peklujące są pakowane w ilościach wystarczających na wyprodukowanie 5 kg farszu. Jednym słowem: wsyp paczuszkę i nie zawracaj sobie głowy odważaniem!
TYLKO u NAS! bezpłatne przepisy i porady „jak zrobić smaczne domowe wędliny”
Przyjdź, zapytaj i zrób, a zobaczysz jakie to proste!
Racibórz ul. Mariańska 11
Zadzwoń tel. 32-415-21-36 lub zamów z dostawą do domu w naszym sklepie internetowym www.tradismak.pl
Prezentacja jest opublikowana w ramach pierwszego społecznego projektu medialnego pn. "Kupuję-smakuję. Wybieram polskie produkty"
Skontaktuj się z nami już dziś i zamów własną prezentację. Napisz na: reklama@nowiny.pl
Zobacz również szczegóły projektu tutaj: https://www.nowiny.pl/171132-producenci-wytworcy-i-sprzedawcy-polskiej-zywnosci-startujemy-z-pierwszym-spolecznym-projektem-medialnym-na-rynku-spozywczym.html