Producenci i wytwórcy polskiej żywności! Ruszyła II edycja projektu na rynku spożywczym - "Kupuję-Smakuję. Wybieram polskie produkty" i konkurs „Czas na Śląskie”!
Wybieram polskie produkty – to hasło jest obecnie nie tylko oznaką konsumenckiego rozsądku, ale stało się powszechnie znane i akceptowane. Wydawnictwo Nowiny zaprasza na II edycję projektu: „Kupuję-Smakuję. Wybieram polskie produkty” oraz w tym roku po raz pierwszy na prestiżowy konkurs „Czas na Śląskie”. Dołącz do nas!
![Producenci i wytwórcy polskiej żywności! Ruszyła II edycja projektu na rynku spożywczym - "Kupuję-Smakuję. Wybieram polskie produkty" i konkurs „Czas na Śląskie”!](https://cdn2.nowiny.pl/im/v1/news-900-widen-wm/2021/10/18/183054_1634560172_19497800.webp)
Celem projektu „Kupuję-Smakuję” jest promocja polskiej żywności oraz wzmacnianie wizerunku polskich producentów i sprzedawców – lokalnych, regionalnych i ogólnopolskich. Nadchodzący jesienno-świąteczny czas, to wspaniała okazja, aby walory polskich produktów oraz propozycje rynkowe jej producentów i przetwórców przedstawić w formie nieszablonowych publikacji medialnych, oryginalnych przepisów i działań angażujących konsumentów. Wspólnie promujmy lokalne i regionalne firmy i nasze miejsca pracy. Zapraszamy do udziału!
Konkurs „Czas na Śląskie” ma na celu wyłonienie i wypromowanie najlepszych produktów i usług wytwarzanych przez Podmioty mające siedzibę w województwie śląskim. Wyboru najlepszych produktów dokona specjalnie powołana Kapituła Konkursu. Zgłoś swój produkt do konkursu i zdobądź znak jakości będący potwierdzeniem wyjątkowości Twojego produktu!
W tym roku nowości w ofercie dla firm!
Kompleksowy projekt medialny będzie realizowany w okresie od października do Świąt Bożego Narodzenia 2021 roku. Proponujemy więc Państwu możliwość komercyjnego uczestnictwa w tym wyjątkowym przedsięwzięciu. Tym samym prezentacja Państwa firmy dotrze do kilkudziesięciu tysięcy mieszkańców całego Subregionu Zachodniego (500 tys. mieszkańców) różnymi kanałami informacyjnymi. Zapraszamy również na nową stronę www.kupujesmakuje.pl!
![](https://cdn2.nowiny.pl/im/v1/attachment-image-900-widen-wm/2021/10/18/f645018fde2dd0d0493b756f6ffe2a0e.jpg.webp)
Do kogo kierujemy projekt?
- Partnerzy strategiczni nie tylko z branży spożywczej
- Ogólnopolscy, regionalni i lokalni producenci i sprzedawcy żywności
- Restauracje i firmy gastronomiczne
- Organizatorzy imprez i wydarzeń kulinarnych oraz stowarzyszenia kulinarne
- Urzędy miast i gmin oraz instytucje wspierające rozwój lokalnego i regionalnego rynku branży spożywczej
Główne działania w ramach projektu:
- Działania promocyjne: Publikacja prezentacji partnerów strategicznych i producentów żywności w naszych mediach: gazetach (Nowiny Raciborskie, Nowiny Wodzisławskie, Magazyn Rybnicki, Nowiny Żorskie, Nowiny Jastrzębskie), na portalu Nowiny.pl, w mediach społecznościowych (Facebook, Instagram, Youtube i Linkedin), na ekranach LED w Raciborzu i Żorach, w unikatowym „e-booku” z przepisami kulinarnymi promującymi producentów oraz na stronie www.kupujesmakuje.pl.
- Wydarzenie „Kuchnia OFF-LINE” - event polegający na gotowaniu potraw świątecznych przez szefa kuchni renomowanej Restauracji Młyn Michała Krotky i „lodowego” Mistrza Polski i właściciela rodzinnej lodziarni – Lody Szypuła 1974 Tomasza Szypuły, połączonego z lokowaniem produktów naszych partnerów!
![](https://cdn2.nowiny.pl/im/v1/attachment-image-900-widen-wm/2021/10/18/0e3e2ea9f867e50c87a98e029f401546.png.webp)
- Studio śniadaniowe Nowiny - relacja na żywo (streaming on-line na Nowiny.pl i FB Nowiny.pl) studia śniadaniowego Nowiny, w których pokażemy skróty z przygotowywania potraw świątecznych przez naszych Mistrzów Kuchni oraz wywiady z zaproszonymi gośćmi.
- Kampania promocyjna projektu w mediach tradycyjnych i mediach społecznościowych wraz z publikacją logotypów partnerów i producentów - projekt będzie promowany w największym w regionie radiu Vanessa FM, Raciborskiej Telewizji Kablowej RTK, Telewizji TVS, portalu serwisspozyczy.pl, www.foodfakty.pl, w naszych tygodnikach i miesięcznikach bezpłatnych oraz w mediach społecznościowych na Facebooku. Instagramie, Youtube i Linkedin. Patronem branżowym projektu jest ponownie program promocyjny "Doceń polskie" www.docenpolskie.pl oraz Śląska Izba Rolnicza www.sir-katowice.pl
- NOWOŚĆ! Prestiżowy konkurs "Czas na Śląskie” – zgłaszanie przez firmy z branży spożywczej swoich produktów do oceny przez specjalnie powołaną Kapitułę Konkursu w celu otrzymania prestiżowego znaku jakości „Czas na Śląskie” wraz z promocją swoich produktów żywnościowych w mediach Organizatora oraz możliwość wygrania wartościowej kampanii promocyjnej o wartości 5000-10 000 zł dla najlepszych produktów wybranych przez Kapitułę!
![](https://cdn2.nowiny.pl/im/v1/attachment-image-900-widen-wm/2021/10/18/2c7b64038ff9c81d637f58e29dbb46e0.jpg.webp)
Nasi mistrzowie kuchni "Kupuję-Smakuję"!
Michał Krotky
szef kuchni Restauracji Młyn w Raciborzu
Z gastronomią związany od 14 lat, nie licząc ukończenia technikum gastronomicznego. Od 9 lat na stanowisku szefa kuchni. Podchodzi bardzo ambitnie, starannie i z uśmiechem do gotowania, dzięki czemu w każdej kuchni czuje się jak ryba w wodzie. Pobyt w Londynie i praca w restauracji z gwiazdką Michelin uświadomiły mu, że nie ma dla niego rzeczy niemożliwych. Aktualnie od 5 lat szef kuchni restauracji Młyn w Raciborzu. Nieustannie się rozwija poznając i testując nowe potrawy i smaki. Gotowanie to jego pasja, którą rozwija się całe życie.
Tomasz Szypuła
właściciel rodzinnej lodziarni - Lody Szypuła 1974
czyli Lodziarni Miś w Raciborzu i Lodziarni pod Orzechem w Baborowie
![](https://cdn2.nowiny.pl/im/v1/attachment-image-900-widen-wm/2021/10/18/9afa8da585325cedc370bd4412cfff7d.png.webp)
Absolwent szkoły gastronomicznej w Raciborzu 1997. Mieszkaniec Raciborza. Mistrz Polski w lodach rzemieślniczych Exposweet Warszawa 2017. Uczestnik mistrzostw świata w lodziarstwie rzemieślniczym Coppa dell Mondo Rimini 2018. Wykładowca w międzynarodowej szkole cukierniczo-gastronomicznej Ashanti Łódź. Obecnie przygotowuje się do startu w indywidualnych mistrzostwach świata w lodziarstwie rzemieślniczym w Bolonii we Włoszech po dwuletnich eliminacjach i wygranej w polskim finale 2021. Jego praca to ogromna pasja, którą dzieli się poprzez tworzenie nowych smaków lodowych, wyrobów cukierniczych i tortów nowoczesnych.
Chcesz wziąć udział w naszym unikatowym projekcie? Zapewniamy pomoc w przygotowaniu prezentacji! Producenci, wytwórcy i sprzedawcy polskiej żywności – nie może Was zabraknąć! Kreatywny Dział Rozwoju Biznesu Wydawnictwa Nowiny zaprasza do współpracy.
Skontaktuj się z nami już dziś i zamów prezentację do "Kupuję-Smakuję" oraz zgłoś produkty do konkursu "Czas na Śląskie"!
Organizator: Wydawnictwo Nowiny, ul. Kościuszki 32a, Racibórz, tel. 608 678 209, reklama@nowiny.pl
Zaufali nam w pierwszej edycji 2020:
![](https://cdn2.nowiny.pl/im/v1/attachment-image-900-widen-wm/2021/10/18/61471c502d6e97988c4f2717962209a5.jpg.webp)
![](https://cdn2.nowiny.pl/im/v1/attachment-image-900-widen-wm/2021/10/18/2fd7ea1827058f42f9f90c0d0b733d68.jpg.webp)