W Wodzisławiu ruszył Food Fest. Co zjemy na zlocie food trucków? [ZDJĘCIA]
To już ten moment. Prawdziwy powiew wiosny, który nad wodzisławskim Rynkiem unosi się wraz z zapachami szamki serwowanej prosto z food trucków. Od piątku trwa tam bowiem wiosenny food fest.
Zlot food trucków trwa w Wodzisławiu Śląskim od 5 do 7 kwietnia, a konkretnie:
- piątek 5.04 / 15:00-20:00
- sobota 6.04 / 12:00-20:00
- niedziela 7.04 / 12:00-20:00
Wśród wystawców pojawili się:
- Mięso Burgery
- Curry Point (serwuje m.in. pad thai)
- Steak by Philly (rodzaj amerykańskiej kanapki serwowanej z antrykotem)
- Sloow Hot Dog (serwują hot dogi z dodatkami)
- Dim Sum Factory (kuchnia azjatycka, a konkretnie pierożki Dim Sum, gotowane na parze. Z czym są? Wieprzowiną i grzybami mun, kurczakiem teriyaki, wieprzowiną, chili i sosem sriracha (bardzo ostry sos na bazie papryczek chili), z kimchi i ziemniakami oraz mieszanką grzybów mun i shiitake, z serem feta i szpinakiem).
- Burrito in Love
- Zapieksa i Fryty (zapiekanki oraz frytki z dodatkami)
- Zlangoszowani (serwują langosze, węgierski przysmak)
- Frytki Belgijskie
- Kurtosz Kołacz (słodki przysmak)
- Zatopione (owoce w czekoladzie)
- Choco Kebab (kebaby na słodko)
- Złote Paluchy Churros (również pozycja na słodko)
- Lody i sorbety
Po jakiego grzyba ta "szamka"? Food może być, a jedzenie, pokarm, żywność, jadło (ciąg dalszy w słowniku synonimów) już nie pasuje?