Kolejny sukces Tomasza Szypuły. Lody z Baborowa i Raciborza najlepsze w Polsce i ósme na świecie
Lody Tomasza Szypuły uplasowały się na 8. miejscu rankingu Gelato Festival World Masters. W rywalizacji wzięło udział 800 lodziarni z całego świata.
![Kolejny sukces Tomasza Szypuły. Lody z Baborowa i Raciborza najlepsze w Polsce i ósme na świecie](https://cdn2.nowiny.pl/im/v1/news-900-widen-wm/2024/06/20/231619_1718886354_85087900.webp)
- Cieszymy się, że pasja i serce, które wkładamy w tworzenie naszych lodów, zostały docenione. Nasza radość jest ogromna. Chcemy wam podziękować za wasze zaufanie, którym nas obdarzacie, bo to wszystko, co robimy, robimy dla was
- napisał Tomasz Szypuła w mediach społecznościowych, zwracając się do swoich klientów.
Gelato Festival World Ranking to ranking najlepszych lodów na świecie. Wytwórcy lodów zdobywają punkty rywalizując w konkursach promowanych przez Gelato Festival.
![](https://cdn2.nowiny.pl/im/v1/attachment-image-900-widen-wm/2024/06/20/c2d82dedd8edbc9dc079d14eff177a8e.jpg.webp)
Tomasz Szypuła prowadzi lodziarnie w Baborowie i Raciborzu. To nie pierwszy raz, kiedy znalazł się w gronie najlepszych rzemieślników świata specjalizujących się w produkcji lodów. W 2021 roku został wyróżniony na Gelato Festival World Masters w kategorii "Special Mention Flavor Europe" (najlepszy smak Europy). T. Szypuła podbił serca jury lodami "Cud, miód i orzeszki, czyli cudowny jogurt". Lodziarnie Tomasza Szypuły słyną z nietypowych smaków oferowanych lodów. Te zmieniają się nawet kilkanaście razy w ciągu sezonu.