Pstrąg w glinie
Mieszkańcy Pstrążnej (gmina Lyski) w zeszły poniedziałek przyrządzali wspólnie pstrąga w glinie. Specjał ma szansę stać się potrawą regionalną. Zobacz zdjęcia.
– Chcemy tę potrawę ustanowić naszym regionalnym specjałem. Kiedyś nasze babcie przyrządzały właśnie w taki sposób pstrąga, chcieliśmy odświeżyć te tradycje – opowiada Helena Serafin, szefowa stowarzyszenia. 19 października mieszkańcy oraz zaproszeni goście mogli skosztować niezwykłej potrawy. Członkowie stowarzyszenia Lyskor, przygotowali pstrąga w glinie. Mieszkańcy specjał zamierzają ustanowić potrawą regionalną
(luk)
(luk)
Sklep.nowiny.pl
Kursy InspiratON
w Bolesławiu pieczą w piątki dobrego pstrąga! palce lizać!
Dziękuję ci bardzo! Sróbuję popitrasić.
Dobierz takie które Ci najlepiej odpowiadają ( smakują ) Wypatrosz pstrąga , posol , do środka powkładaj pokrojone na plastry warzywa , może być natka , dopraw ziołami w środku , zawiń w folię i smaż na ruszcie lub w piekarniku . Proste i szybkie przyrządzanie . Smacznego.
Najlepsze pstrągi i tak robią w TINCE
No dobra, ale jakie warzywa, jakie zioła? Nie dość, że jestem facetem to jeszcze laikiem i umiem smażyć tylko jajecznicę.
W glinie to można kurę piec razem z piórami . Pióra odchodzą razem z gliną .
Zrób tak jak napisałem poniżej . Naprawdę nieżle wychodzi . Pieczesz na grillu albo w piekarniku .
Masz jakiś prosty przepis na takiego pstrąga?
Może Ktoś napisze jaki ma smak?, czy nie czuć gliną, i jaki dają farsz/?
To jak takiego pstrąga nafaszerujesz jarzynami i ziołami obwiniesz w folię toż to dopiero przysmak . W glinie to takie wysuszone NIC bez smaku ( smak gliny ).
jak smakuje taki pstrag? pyszny?