Dym na raciborskim rynku
Ci, których niepokoi unosząca się nad rynkiem chmura dymu, mogą spać spokojnie - nie jest niebezpieczna, będzie sie unosić całą noc i całkiem przyjemnie pachnie. To gotujący się bigos.
Kucharze Teatru Kulinarnego będą pilnować bigosu przez całą noc. Pod kotłem cały czas palą się bukowe bele, a w kotle dojrzewa bigos, gotowany zgodnie z XVIII-wieczną recepturą. Jutro o godz. 16.00 potrawa będzie gotowa i każdy będzie mógł jej skosztować.
W razie deszczu nad olbrzymim naczyniem rozłożony zostanie namiot, tak aby nie zachwiać proporcji dania. Jak jednak zapewnia Krzysztof Górski, mistrz bicia kulinarnych rekordów, cały czas zaklina niebo dwumetrową łyżką, tak że niepogoda nam w niczym nie przeszkodzi.
a gdzie straż miejska .Tom był dym
dojrzewa się piszę;)
poprawione
O rany jak można napisać "dojżewa". 'Profesjonalność' dziennikarzy staje się podobna do tej, którą można obserwować na konkurencyjnym portalu...żal.pl