Mięsa od Janety na pewno nie zabraknie
Dwa samochody mięsa – pracownicy Ernestyna Janety przygotowali do rekordowego bigosu najlepsze mięsa ze swojej firmy. Te stopniowo dodawane są do naszej potrawy. Zobacz zdjęcia.
A co w bigosie?
Składniki podstawowe: kapusta kiszona – 350 kg, kapusta słodka – 350 kg, kiełbasa zwyczajna – 100 kg, boczek niewędzony – 75 kg, koncentrat pomidorowy – 62 kg, golonka bez kości – 35 kg, łopatka – 20 kg.
Przyprawy: liść laurowy – 0,45 kg, ziele angielskie – 0,45 kg, pieprz czarny – 0,75 kg, majeranek – 0,45 kg, gałka muszkatołowa – 0,3 kg, grzyby suszone – 7,5 kg, wino czerwone – 30 l, śliwki suszone – 15 kg.
Sklep.nowiny.pl
Kursy InspiratON