Rekordowy bigos w Raciborzu
W niedzielę 15 maja w Raciborzu pobity został przez Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyna Janety nowy rekord Polski w ugotowaniu największej ilości bigosu. Zostanie on wpisany do księgi "Polskie Rekordy i Osobliwości".
Materiał wideo:
Gotowanie bigosu rozpoczęło się już w sobotę 14 maja, gdyż zarówno ze względu na ilość, jak i jakość potrawy musiał on być przyrządzany przez dwa dni. O godz. 16.00 w niedzielę był gotowy. O tym, że smakował wyśmienicie świadczyć może fakt, że prawie dwie tony zostały zjedzone w ciągu dwóch godzin!
no kombinuj kolego kombinuj..
Rekord był 1500 tony a nie 2 t.
Tak smakował ze złodzieje wrócili nocą po "repetę"...
Nie ma nic o koncentratach i konserwantach a ich była Tona :D
woda misu
.chyba lekka przesada,skoro składników było niecałą tonę to skąd wzięło się dwie tony gotowego bigosu?