Nowiny.pl
Nowiny.pl Regionalny Portal Informacyjny. Codzienny serwis newsowy z terenu Subregionu Zachodniego woj. śląskiego (powiat raciborski, wodzisławski, rybnicki, jastrzębski i żorski).
JastrzebieOnline.pl
JastrzebieOnline.pl JastrzebieOnline.pl to najczęściej odwiedzany portal z Jastrzębie-Zdroju. Codziennie tysiące mieszkańców miasta dowiaduje się od nas o wydarzeniach dziejących się w Jastrzębiu.
eZory.pl
eZory.pl eZory.pl to nowy portal o Żorach stworzony z myślą o dostarczaniu najświeższych i aktualnych informacji lokalnych dla mieszkańców Żor, dotyczących wydarzeń kulturalnych, społecznych, sportowych oraz ważnych informacji miejskich.
AgroNowiny.pl
AgroNowiny.pl Regionalny portal dla rolników. Najnowsze Wiadomości dla rolników, ceny i fachowe porady. Produkcja rolna, hodowla, uprawy, aktualne cenniki rolnicze, technika rolnicza, prawo i agrobiznes.
HistoriON.pl
HistoriON.pl HistoriON to portal dla pasjonatów lokalnej historii. Odkryj fascynującą historię naszego regionu - ciekawe artykuły, wydarzenia, ikony PRL-u, kartka z kalendarza, bohaterowie lokalni, ludzie tej ziemi i biografie na nowym portalu HistoriON.pl
Praca.nowiny.pl
Praca.nowiny.pl Regionalny serwis z ogłoszeniami o pracę oraz informacjami w rynku pracy. Łączymy pracowników i pracodawców w całym regionie.
RowerON
RowerON Projekt „RowerON – wsiadaj na koło, będzie wesoło” to promocja regionu, jego walorów przyrodniczo-kulturowych, infrastruktury rowerowej oraz zachęcenie mieszkańców do aktywnego i zdrowego spędzania czasu.
InspiratON
InspiratON Projekt edukacyjno-medialny „InspiratON – Czas na Zawodowców”, który pomaga uczniom wybrać dobrą szkołę, ciekawy zawód, a potem znaleźć pracę lub założyć własną firmę.
Kupuję - smakuję
Kupuję - smakuję Projekt „Kupuję - smakuję. Wybieram polskie produkty” promujący lokalnych i regionalnych producentów żywności oraz zakupy polskich produktów.
Sport.nowiny.pl
Sport.nowiny.pl Serwis sportowy z regionu. Piłka nożna, siatkówka, koszykówka, biegi. Wyniki, tabele, zapowiedzi.
Sklep.nowiny.pl
Sklep.nowiny.pl Sklep.Nowiny.pl powstał w odpowiedzi na coraz szersze potrzeby naszych czytelników i mieszkańców regionu. Zapraszamy na zakupy wyjątkowych limitowanych produktów!
Instytut Rozwoju Inspiraton
Instytut Rozwoju Inspiraton Instytut powołaliśmy do życia w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na przystępne kursy online rozwijające kompetencje zawodowe. Naszą misją jest tworzenie kursów wspierających rozwój kariery naszych kursantów.

Diamentowy jubileusz panowania Elżbiety II

15 lipca w PRAGUE POLO CLUB odbył się pokazowy mecz polo zorganizowany ku czci jej wysokości królowej Elżbiety II z okazji diamentowego jubileuszu jej panowania.

Diamentowy jubileusz panowania Elżbiety II

Organizatorami eventu byli: Gill Polo – Prague Polo Club, hrabia i hrabina Kinsky dal Borgo i British Chamber of Commerce (Brytyjska Izba Handlowa).
We współorganizację włączyła się restauracja Dworek w Szonowicach k. Raciborza.

Wśród gości znaleźli się m.in: ambasadorowie i konsulowie: Wielkiej Brytanii (współorganizatorzy) Australii, Nowej Zelandii, Indii i Pakistanu.
Na mecz zaproszono również księcia Harrego oraz Wiliama z małżonką, jednak ze względu na napięty harmonogram spotkań książęta nie pojawili się na evencie.
Catering dla gości spotkania przygotowywała ekipa kucharzy: Michał Bałazy szef kuchni VIP ROOM-u oraz Marek Setkiewicz właściciel restauracji Dworek w Szonowicach.

Wraz z produktami potrzebnymi do przygotowania cateringu z Dworku zabraliśmy m.in.  porcelanę sprowadzoną na tę okazję ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich oraz specjalnie przygotowane dekoracje.

Podczas eventu zaserwowano m.in.: mozaikę przystawek, które zostały ułożone na wzór indyjskich mandali, tworząc fantastyczny kolorowy obraz. Podczas obiadu podano kaczkę z jabłkami i żurawiną obok blanszowanej kalarepy, kalafiora i fasoli szparagowej. Niespodzianką przygotowaną dla gości były kluski białe i ciemne. Większość gości miała okazję po raz pierwszy skosztować tego specjału. Drugim daniem był medalion z polędwiczki wieprzowej na sosie truflowym podawany z sałatką z selera. Na deser zaserwowano natomiast tzw „finger food”, czyli miniaturowe ciasteczka, torciki, pianki, trufle i praliny, wszystko podane na happy spoonach, tworząc barwną kompozycję.

– Obsługa gości jej królewskiej wysokości była pod ogromnym wyzwaniem kulinarnym, mentalnym, technicznym i logistycznym – dziś można powiedzieć udało się! Osiągnęliśmy wielki sukces na arenie międzynarodowej. Kuchnia polska na salonach została odebrana wspaniale, a profesjonalizm zespołu spowodował, że nawet 400 km od domu nie stanowiło problemu w przygotowaniu wspaniałego bankietu – mówi Marek Setkiewicz.

Zdjęcia dzięki uprzejmości znajdują się na stronie: zdjeciazpasja.pl

Zapoznaj się z regulaminem
zaloguj się lub załóż konto, żeby zarezerwować nicka [po co?].